Петел следи какво се случва с изоставеното в наш град бебе.Шанс за

...
Петел следи какво се случва с изоставеното в наш град бебе.Шанс за
Коментари Харесай

Все повече хора искат да осиновят изоставеното бебе в Айтос

" Петел " следи какво се случва с изоставеното в наш град бебе.

Шанс за изоставеното бебе в Айтос. Все повече са хората, които желаят да осиновят момиченцето. Тъй като майката е незнайна обаче, има дълъг административен път, преди бебето да откри осиновители. Изоставеното новородено беше намерено от мъж пред дома му в Айтос предходната седмица.

Дамян Тодоров инцидентно намира бебето пред вратата си, оваляно в прахуляк и листа.

" Просто някакви пелени, оставени на земята и ги погледнах, помислих, че е кукла и даже щях да ги преместя, само че детенцето стартира да мърда ", описа Дамян Тодоров.

След сигнал на тел. 112, бебето е откарано в бургаската болница. Там лекарите откриват, че момиченцето е недоносено и би трябвало да е в кувьоз, само че е добре, заяви Българска национална телевизия.

" Обикновено бебетата, които се раждат към 2 кг, в тази ситуация 2,200 кг, са в по-лошо положение, само че то беше в положително ", изясни доктор Антонио Душепеев, шеф на Родилното поделение в УМБАЛ-Бургас.

Спорът измежду лекарите е за името на момиченцето.

СХР - доктор Антонио Душепеев, шеф на родилното поделение в УМБАЛ-Бургас:

" Искаха да го кръстят Спасена, само че на мен ми се стори една ненужна стигма върху детето. То няма никаква виновност за това къде е открито, по какъв начин и от кого. И аз се възпротивих и не знам дали е било подигравка, само че го кръстиха на мен ", сподели още доктор Душепеев.

Така бебето е записано в документите като Антония Намерена Неизвестна. Вече шести ден полицията търси родителите ѝ.

" Най-вероятно майката не обитава непрекъснато в Айтос. Не е локална жителка. Твърде допустимо е, самата тя, да е с групите от селскостопански служащи ", уточни Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Въпреки, че историята на Антония трогна стотици, които пожелаха да я осиновят, единственият вид все още са приемни родители.

" Ако родителят в 6-месечен период след настаняване на детето за развъждане в приемно семейство, не е изискал преустановяване на мярката за протекция или за развъждането му в фамилна среда, тогава също детето се вписва за осиновяване ", съобщи Дина Врабчева, шеф отдел " Закрила на детето " – Айтос.

От болничното заведение в Бургас споделят, че до момента не помнят сходен случай, само че най-малко сред 10 и 15 бебета са изоставят след раждането в лечебното заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР